Hoe zorg je ervoor dat studenten van het ROC hun talenten nog meer ontwikkelen? En hoe slaag je erin dat mkb-bedrijven en organisaties hun voordeel kunnen doen met de inzet van deze studenten? Het TalentLAB van het ROC en RvN@LAB sloegen de handen ineen.
In het TalentLAB van het ROC komen heel veel beroepsopleidingen samen. Studenten kunnen daar extra’s toevoegen aan hun eigen opleiding. Door iets te gaan doen wat niet vanzelfsprekend hoort bij hun opleiding of door juist vanuit de eigen opleiding iets toe te voegen in teams samengesteld uit diverse opleidingen. Gericht dus op extra skills en zo veel mogelijk interdisciplinair.
RvN@LAB werkt met talentvolle studenten uit het MBO, het HBO en van de universiteit. RvN@ heeft een groot netwerk in het mkb in het Rijk van Nijmegen – afzonderlijke ondernemingen, maar vaak ook samen aan het werk in een van de projecten van RvN@. Studenten van RvN@LAB werken in LABteams opdrachten uit van het mkb.
Het TalentLAB wil zijn studenten laten werken aan dergelijke opdrachten. Daar komen het TalentLAB en RvN@LAB samen: in het TalentLAB gaan studenten aan de slag met opdrachten uit het mkb-netwerk van RvN@. RvN@LAB zoekt, matcht en begeleidt. In april starten drie LABteams. Voor het RvN@project Waterstof in het Rijk van Nijmegen starten studenten in opdracht van bedrijvenpark Bijsterhuizen de bouw van een virtueel waterstoftankstation. Voor het RvN@project Zorgeloos op vakantie onderzoekt een LABteam de toegankelijkheid van de horeca en detailhandel in Berg en Dal. En voor het RvN@project De Nieuwe Winkelstraat tenslotte bekijkt een LABteam in opdracht van het centrummanagement Wijchen de kansen voor winkels om niet alleen in een fysieke winkelstraat samen te werken, maar om dat juist ook digitaal te gaan doen.
De samenwerking tussen RvN@LAB en het TalentLAB is structureel. Jaarlijks zullen er minimaal tien opdrachten uitgewerkt worden.