RvN@ werkt al geruime tijd samen met de HAN. Nu voor het tweede jaar in de Werkplaatsen van Bedrijfskunde. Tweedejaars studenten werken een semester lang een dag per week aan opdrachten in de praktijk. Ook in het Lifeport Living Lab, dat RvN@ in opdracht van The Economic Board en de gemeente Nijmegen inricht in het Stationsgebied in Nijmegen. Een team van vier studenten buigt zich over de Groene Corridor – de ooit doorlopende groene route van Waal naar Heumensoord.
Het Stationsgebied in Nijmegen verandert ingrijpend. Met meer dan tweeduizend nieuwe woningen. Met een nieuwe stationstoegang aan de westzijde. Met nieuwe bedrijvigheid. Met meer stenen en meer mensen. Maar ook met grote inzet om het klimaat in het Stationsgebied zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Koele routes zijn hierbij belangrijk. Zij bieden meteen verkoeling, maar zij bieden ook een uitwijkmogelijkheid voor bewoners en reizigers. De Groene Corridor gaat hierin een grote rol spelen.
Het studententeam van de HAN onderzoekt of er in de Groene Corridor – en dan met name in de strook die grenst aan het Stationsgebied – van Hezelpoort tot Graafsebrug – businesskansen zijn voor retail, horeca en wellicht nog heel wat andere ondernemingen.
Radboud Educational Clips maakte hierover een clip in het kader van de Onderwijsdagen 2023 van de Radboud Universiteit. Ton Verhoeven van de gemeente Nijmegen vertelt daarin meer over de Groene Corridor, HAN-student Steijn Nijenhuis gaat in op de opdracht hij met zijn collega’s uitwerkt en Han Rouwenhorst van RvN@ laat zien hoe belangrijk het is om met studenten van het ROC, de HAN en de RU aan het werk te zijn in het Lifeport Living LAB, dat het Stationsgebied is.