Ronald Migo, mede-initiatiefnemer van Rijk van Nijmegen 2025, ontving donderdagavond 19 januari in het Van der Valk Hotel in Nijmegen-Lent het eerste officiële speldje van de beweging Rijk van Nijmegen 2025 als waardering voor zijn grote inzet en betrokkenheid. Ruim 100 betrokkenen en belangstellenden bij de beweging kwamen bijeen voor de aftrap voor het jaar 2017.
Antoine Driessen, directievoorzitter van Rabobank Rijk van Nijmegen en initiatiefnemer van Rijk van Nijmegen 2025, reikte het speldje uit aan Ronald Migo als onderscheiding voor mensen die echt betekenis geven aan de beweging: “Ronald was er vanaf het begin bij en stelde nadrukkelijk de vraag wat we nog meer kunnen doen om samenwerking in de regio te versterken en benadrukte continu dat het niet alleen om de stad gaat, maar om de gehele regio”.
Verder sprak Driessen tijdens de avond over de noodzaak van het platform: ”Uit diverse onderzoeken blijkt dat de economische kracht en groei in deze regio wat achterblijft t.o.v. andere regio’s, terwijl die onderzoeken tegelijkertijd aangeven dat er heel veel potentie is.”
Voor Kristie Lamers, sinds 1 januari community-leider van Rijk van Nijmegen 2025, was de avond haar eerste optreden in haar nieuwe rol: “Ik stap in een rijdende trein die in volle vaart vooruit gaat en zit vol met energie en ideeën om de beweging verder uit te bouwen. Uiteindelijk doen we het om welvaart en welzijn sterker te maken”.
Burgmeester Bruls van de gemeente Nijmegen, die als ambassadeur van de beweging ook het woord voerde, haalde de tweede economische barometer van The Economic Board aan die laat zien dat ondernemers in de regio substantieel positiever zijn over investerings- en groeikansen en erkende tegelijkertijd dat we opgave te doen hebben: ‘Daarom is de beweging Rabobank Rijk van Nijmegen 2025 zo belangrijk voor de regio”.
In de beweging Rijk van Nijmegen 2025 bouwen ondernemers, politici, inwoners, en vertegenwoordigers uit onderwijs en zorgstellingen samen aan de versterking van de regio. Het initiatief heeft inmiddels een concrete uitvoeringsagenda voor de regio opgeleverd met 25 projecten op het gebied van ‘Werk, innovatie en onderwijs’, ‘Wonen en leefbaarheid’, ‘Zorg en welzijn’ en ‘Duurzaamheid’. Kern van het programma is om de regio een stevige impuls te geven middels concrete projecten en samenwerkingsverbanden (communities). De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen, de Rabobank en andere partijen ondersteunen de projecten met kennis, netwerken en middelen.