Dinsdagavond, 4 december 2018, stroomt de zaal van Café ’t Haantje om 19.30 langzaam maar zeker vol met de deelnemers voor Durf te vragen: Op de stip. Het RvN@ instrument waarin ondernemers, bedrijven, overheden, kennisinstellingen en andere organisaties samenkomen en actief kennis en netwerken te delen.
Om 20.00 uur heten RvN@ directeur Kristie Lamers en gastheer Piet Puyn jr. de deelnemers welkom en zet moderator Nils Roemen vervolgens de bedoeling en spelregels van de avond uiteen. Elke stipper krijgt 5 minuten de tijd om te pitchen en een hulpvraag te stellen, waarna het publiek hem of haar middels post-its direct van kennis, netwerken, contactgegevens en tips kan voorzien.
Dan mag Martijn Hekkenberg van de Movements Group en RvN@HUB Beuningen als eerste de stip betreden. Hij ontwikkelt een living lab met een collectieve warmtepomp om bestaande bouw van het gas af te krijgen als proof of concept. Zijn vraag: “Wie kent er grote projecten of ontwikkelingen waar we de collectieve warmtepomp kunnen schalen?” En hij stelt ook een tweede vraag: “RVN@HUB Beuningen is inmiddels geopend en we zijn op zoek naar startups bedrijven projecten en initiatieven die zich op de hub willen vestigen en op die manier bijdragen aan en kunnen profiteren van het ecosysteem dat op de hub steeds meer vorm krijgt?”
Rob Jaspers (Herdenking bombardement Nijmegen 2019) vraagt: “Ik organiseer in het centrum van Nijmegen een speciaal herinneringsmoment voor het bombardement van 22-2-1944. Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is wordt er donderdagavond 21-2-2019 een muziektheaterstuk voorbereid en wordt er een ‘lint van licht’ gemaakt rond de brandgrens door de binnenstad. Hiervoor zoek ik koren, muzikanten, muziekgroepen, vertellers en dichters die ook willen meedoen. Heb je interesse en kan je bijdragen? Mail Rob dan via deze link.”
Na deze bijzondere vraag was het de beurt aan een ondernemer die zich specialiseert in games op het gebied van communicatie en sociale interactie. Eric Jutten (The Simulation Crew): “Ik heb een idee om simulatiegames te gaan ontwikkelen die de zorg problemen kunnen ondersteunen in het sneller en moderner opleiden van zorgpersoneel. Hierin zoek ik ondersteuning uit het werkveld. Wie kan mij daarbij aan contacten helpen bij één of meer zorgorganisaties?”
Na de nodige contacten en tips te hebben ontvangen, maakt de ondernemer plaats voor Monique Esselbrugge. Als wethouder Economie van de gemeente Nijmegen doet zij een beroep op alle netwerken in de regio met een grote vraag. “Ik zoek input voor thema’s/kansen waar de economische visie van onze stad zich op moet richten en ik zoek personen en netwerken die ik bij dit traject kan betrekken?” Een vraag waarop vele diverse hulpvormen, tips en suggesties worden aangereikt. “Verder organiseren we op 18 januari een inspiratiesessie rond deze vraag en daarvoor wil ik jullie van harte uitnodigen.”
De laatste stip van de avond is voor Joost Borneman gereserveerd. Hij realiseert met zijn bedrijf Bambulogic duurzame Europese bamboeplantages en biedt investeerders de kans om een klimaatneutraal leven en een aantrekkelijk rendement te combineren. Zijn vraag: “Ken jij of ben jij een investeerder die ‘klimaatneutraal leven’ hoog in het vaandel heeft staan en op gezond rendement wil halen?”
De keur aan diverse scherpe vragen ontvangt gedurende de sessie en erna veel ondersteunende respons van de aanwezigen. Jij kunt nu ook nog reageren op bovenstaande vragen. Door ze direct te benaderen of anders geeft RvN@ je contactgegevens graag aan ze door. De stippers worden nog nagebeld om te onderzoeken wat de geboden hulp hen uiteindelijk heeft gebracht.
Om 21.00 uur eindigt de Durf-te-vragen-sessie en is er ruimte om onder het genot van een borrel en nootje kennis te delen en afspraken te maken. Terugkijkend op wederom een succesvolle avond zien we je graag op de volgende Durf te vragen: Op de stip verschijnen.
Foto’s Walter Janssen Vakfotografie