Durf te vragen: Op de stip
De snelweg naar de juiste contacten voor een initiatief. Na een korte pitch – RvN@ zorgt voor de juiste samenstelling van het publiek – ondernemer, wethouder, bestuurder, jongere – stelt de initiatiefnemer scherpe hulpvragen. Als antwoord regent het adviezen: namen en telefoonnummers op post-its, maar vaak ook concrete afspraken, die ècht verder helpen. Durf te vragen: op de stip wordt op diverse locaties bij diverse gelegenheden uitgerold in het Rijk van Nijmegen.
LABpodium
Talentvolle studenten hebben hun eigen podium in RvN@: het LABpodium. Eens per maand maken studenten een avondprogramma, waarin het onderzoek van LABteams en actuele thema’s uit RvN@ centraal staan. Een gelegenheid om de stem van de jonge talenten luid en duidelijk te laten horen in het Rijk van Nijmegen, maar ook de plek waar talenten en ondernemers elkaar ontmoeten.
LABsafari
Een aantal keren per jaar krijgen studenten de kans om op bezoek te gaan bij ondernemingen en instellingen in het Rijk van Nijmegen. Met de bus. Op de fiets. De deuren gaan wijd open. Enthousiast geven de ondernemers een rondleiding. Ondernemers en bestuurders laten zien waar ze trots op zijn. En laten zien hoe veel kansen er zijn voor talenten in het Rijk van Nijmegen.
Waarmaakstraat
Het meest effectieve instrument om initiatieven te versnellen. Initiatieven van individuele ondernemers of van projecten gaan door de ‘waarmaakstraat’. Teams van financiers, businessexperts, vastgoedkenners, collega-ondernemers, verbinders, jongeren en doeners uit het Rijk van Nijmegen geven vanuit hun expertise adviezen, waardoor het initiatief accelereert. De grote MoM vindt elk half jaar plaats.
Meet Up
De toegang tot lokale bestuurders en ondernemers. Eens per veertien dagen is het programmabureau van RvN@ aanwezig op locatie in een van de zeven gemeenten van het Rijk van Nijmegen. Bij een van de RvN@HUBs of in een van de gemeentehuizen. Op afspraak wordt daar gesproken over initiatieven in de gemeente en wordt contact gelegd met lokale ondernemers en ambtenaren.
Programma
Met RvN@ondernemen, RvN@ontwikkelen en RvN@leven kun je als individu, instelling of bedrijf snel aan de slag. Daar kun je je inschrijven op specifieke programma’s en krijg je snel toegang tot een systematische manier van werken waarmee je je initiatief kunt verrijken of vermarkten. Een programma kan bij voorbeeld bestaan uit een serie mini masterclasses, uit een scan voor je bedrijf, uit het inhuren van een LABteam of een cursus om je te ontwikkelen rondom jouw initiatief. Een scan voor circulair ondernemen? Een plan voor een winkel in de ‘nieuwe’ winkelstraat? Een opdracht voor talenten? Een advies over diversiteit in een onderneming? De programma’s van RvN@ staan klaar.
RvN@HUB
Een plek waar alles samenkomt, dat is de website van RvN@HUB. Naast deze digitale hub zijn er ook fysieke plekken in het Rijk van Nijmegen waar RvN@ aanwezig is. Een HUB wordt ingezet om projecten, programma’s en mensen van RvN@ beter te verbinden en acties te versnellen. In alle zeven gemeenten wordt gezocht naar een mogelijkheid om RvN@ een tastbare plek te geven. Voor deze locaties kun je denken aan clusters van bedrijvigheid en plekken op onderwijscampussen. Nu is RvN@ al aanwezig op de Novio Tech Campus in Nijmegen, op het Zolderpark in Beuningen en in de Rabobank Rijk van Nijmegen.
RvN@LAB
Talentvolle studenten krijgen de kans in RvN@LAB. RvN@LAB stimuleert leren en werken met podia en werkvormen waar student en ondernemer elkaar ontmoeten en met elkaar aan het werk gaan. In het LABoratorium leren en werken studenten en ondernemers samen in LABteams, LABcollege en LABreflectie. In het LABnetwerk ontmoeten zij elkaar bij het LABpodium of tijdens de LABsafari. Bij LABmatchmaking worden de contacten tussen talent en ondernemer concreet – met LABstage en LABwerkervaring.
Toolbox
In de toolbox van RvN@ zitten gereedschappen. Of het nu gaat om een scan, advies van deskundigen, een footprint of om meedenkkracht van jonge talenten: de tools van RvN@ staan klaar voor gebruik om initiatieven en projecten nog beter te maken.