Op 10 april was de vierde bijeenkomst van de RvN@ Food Community. Deze keer waren we te gast bij Bakkerij ’t Kraayennest. Een prachtig familiebedrijf waar sinds 1937 op ambachtelijke wijze brood wordt gebakken. Na een gastvrije ontvangst, uiteraard met Nijmeegs Marikebrood, door de familie Van Kraaij heeft Harry de deelnemers vol enthousiasme meegenomen in de geschiedenis van de bakkerij en de huidige ontwikkelingen. De bakkerij is volop in ontwikkeling en bezig met innovaties. Een van die ontwikkelingen is het Steengoedbrood@ een brood van ambachtelijk desemdeeg en wordt gebakken in een authentieke steenoven. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar mogelijkheden om met het langer vers houden van brood een bijdrage te leveren aan het terugdringen van onze voedselverspilling.
Daarna was er tijd voor een rondleiding door de bakkerij. De handen mochten ook nog uit de mouwen om zelf brood te bakken.
Een ervaring rijker was het tijd voor een rondje langs de velden. De marktontwikkelingen en uitdagingen in de Foodsector worden dan met elkaar gedeeld. Terugkerend thema blijft de arbeidsmarkt. Het blijft lastig om het juiste personeel te vinden. Over en weer worden goede tips en ideeën uitgewisseld. Het is mooi om te zien dat er inmiddels onderlinge kruisbestuiving zichtbaar is en dat er samenwerking ontstaat.
Vervolgens kreeg Foodstarter Evelien Donkers van Jimini’s het podium om een pitch te verzorgen voor de ervaren ondernemers in de Foodsector. Evelien heeft de ons meegenomen in de wereld van eetbare insecten. Voor een aantal van de aanwezigen een eerste kennismaking met het eten van sprinkhanen en meelwormen en Evelien kan aan de slag met de tips vanuit de community.
De middag werd afgesloten met een verzorgd buffet en uiteraard heerlijk vers gebakken brood van Bakkerij ’t Kraayennest.
Meer informatie over het project RvN Food Community vind je hier.