Inleiding
Samen met verschillende ondernemers uit Nijmegen en nabije omgeving gaan we een pop-up
restaurant neerzetten in de Papierfabriek Nijmegen. Hierbij zullen verschillende restaurants die
gevestigd zijn in Nijmegen de exploitatie van het pop-up restaurant ieder 1 of 2 weken gaan invullen.
Als de situatie het toelaat zou het aantal bezoekers met ingang van 1 juli 2020 verhoogd worden naar
100. Dit uiteraard allemaal op 1,5 meter afstand, op basis van reservering en na een checkgesprek.
Doelstelling
Het doel van het restaurant is mensen op een bijzondere manier kennis te laten maken met de
locatie en de verschillende restaurants. Dit allemaal natuurlijk binnen alle richtlijnen van het RIVM.
De papierfabriek biedt meer dan voldoende ruimte en door het uitzetten van duidelijke looproutes
voorzien wij hier geen enkel probleem in. Daarbij moet het pop-up restaurant een verlengstuk
worden van de stad en biedt het spreiding van de mensen. Om geen concurrentie binnen de
Nijmeegse horecaondernemers te creëren willen wij juist de Nijmeegse horeca er bij betrekken. Dit is
heel belangrijk en een essentieel punt van het pop-up restaurant. Omdat elk restaurant een korte
periode de exploitatie op zich zal nemen biedt het enorme exclusiviteit.
Wie weet dat dit project een mooi begin kan worden van een jaarlijks terugkerend iets.
Randvoorwaarden en eisen
Uiteraard staan de richtlijnen van het RIVM hoog in het vaandel. Door tafels te gebruiken van 1,20
meter lang kunnen wij 1,5 meter garanderen. Daarbij gaan we werken met een reserveringssysteem
waardoor we nooit méér dan 100 gasten binnen zullen hebben.
We hebben alle betrokken partijen gevraagd om mee te ondernemen. Dit houdt in dat 024events het
keuken, het sanitair, techniek, het meubilair en eventuele aankleding zullen faciliteren en dat de
exploitanten een percentage van de omzet zullen afdragen. Hier ontvangen alle leveranciers weer
een percentage van. Op deze manier dragen we allemaal de winst of het verlies.
Risicoanalyse
Er zijn een aantal risico’s die zich kunnen gaan voordoen en waar we zeker ook bewust van zijn. Voor
nu ziet het ernaar uit dat we vanaf 1 juli 2020 100 gasten mogen verwelkomen. Natuurlijk kan het zo
zijn dat het RIVM anders besluit en de maatregelen weer aangescherpt worden of in het aller ergste
geval alles weer op slot moet. Dit kan halverwege de periode ook gaan gebeuren.
Het is vanzelfsprekend dat we de PR en marketing heel goed gaan neerzetten. Hiermee zal het
project echt staan of breken. Echter, als er niemand komt opdagen zou het zo kunnen zijn dat omzet
achterblijft.
Momenteel zijn we nog in afwachting van een vergunning van de Gemeente Nijmegen. We hopen
hier begin volgende week meer uitsluitsel over te hebben zodat we knopen kunnen gaan
doorhakken. Hierin is met name de verstrekking van een tijdelijke horecavergunning van groot belang.