Het Stationsgebied in Nijmegen wordt ingrijpend gewijzigd. Met nieuwe woningen, met nieuwe gebruikers en met een nieuwe westingang, waardoor Nijmegen-West en het centrum beter met elkaar verbonden zijn. De Nijmeegse stationsomgeving wordt een gebied voor wonen, werken, reizen en verblijven. Tijdens de Dag van het Stationsgebied worden planen getoond, kansen besproken en inspiratie gedeeld.
Waar: op de Van Schaeck Mathonsingel, vlak voor het station Nijmegen
Wanneer: donderdag 22 september 2022
Hoe laat: 15.00 – 20.00 uur
In een samenwerking tussen de Gemeente Nijmegen, de Rijksoverheid, ProRail, de Nederlandse Spoorwegen en de provincie Gelderland is in de komende tien jaren onder meer het volgende gepland: de aanpassing van het stationsgebouw en van de sporen, tweeduizend nieuwe woningen zowel aan de centrumzijde en aan de westzijde, een nieuwe ingang aan de westzijde, een inrichting met meer groen en zo veel meer. Een goede indruk van de plannen krijg je hier.
Tijdens de Dag van het Stationsgebied krijg je informatie over de plannen en word je geïnspireerd door de kansen rond stadontwikkeling, het wonen van de toekomst, het vervoer van de toekomst, het veraangenamen van het leefklimaat met groen en schaduw enzovoort. En omgekeerd kun jij inspireren door in gesprek te gaan en door kansen te noemen. Dat kun je bij de diverse stands, tijdens de lezingen of tijdens de wandelingen. Het programma van de Dag van het Stationsgebied staat hier.
RvN@ is in opdracht van de gemeente Nijmegen betrokken bij de ontwikkeling van het Stationsgebied met de organisatie van kennistafels. Rond cruciale thema’s gaan betrokkenen van overheid, onderneming en onderwijs èn bewoners om de tafel om te kijken waar kansen liggen en welke kansen haalbaar zijn. Die kansen worden vertaald in opdrachten waarmee de onderwijsinstellingen – ROC, Yuverta, Van Hall Larenstein, de HAN en de Radboud Universiteit – aan het werk gaan. Inmiddels zijn er kennistafels geweest rond klimaatadaptatie en bouwlogistiek en zijn de volgende tafels in de maak. Tijdens de Dag van het Stationsgebied vertelt Han Rouwenhorst van RvN@ hierover meer.
De kennistafels van RvN@ vormen een onderdeel van het Lifeport Circulair LAB (LCL), dat The Economic Board met de Groene Metropoolregio aan het bouwen is. Met vijf hubs in onze regio – waarvan het Stationsgebied in Nijmegen er een is. Meer informatie over het LCL vind je via deze link.