We vroegen het aan hoogleraar evolutionaire ecologie Louise Vet en architect en oprichter van Building Integrated GreenHouses (BIGH) Steven Beckers. Van 1999 tot 2019 was Louise directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie en als lid van de adviescommissie Remkes adviseert ze onze overheid. Steven pleit voor een nieuwe manier van leven en consumeren waarin we door middel van urban agriculture in ons voedsel voorzien. Met BIGH voegde hij maar meteen de daad bij het woord.
Filosoof en auteur van het boek ‘Goed Eten’ Michiel Korthals gaat met beide experts het gesprek aan waarin we het abstracte begrip ‘duurzame voedselvoorziening’ handen en voeten geven. Wat houdt het in? Kunnen we voor Nijmegen een duurzaam, circulair voedselsysteem opzetten? Onder begeleiding van Michiel komen Louise en Steven tot een heldere conclusie en een praktische eerste stap voor ons om te zetten.
En dat doen we in stijl: op vrijdagmiddag 18 september strijken we om 15.30 – 19.30 uur neer op het prachtige Landgoed Grootstal. Gastvrouw Kien van Hövell verbindt hier een rijk verleden en een prachtige omgeving aan een toekomst vol lokaal voedsel, duurzaam ondernemerschap, kunst en onderwijs. Onder het genot van een ter plekke bereide maaltijd met ingrediënten van de op het landgoed gevestigde klimaatboeren van Bodemzicht, volgen we Louise, Steven en Michiel in hun zoektocht naar innovatieve oplossingen. Het houdt natuurlijk niet op bij luisteren en proeven, er is alle ruimte voor vragen en suggesties.
In verband met het rondwarende COVID-19 virus is er beperkt plek dus geef je snel hieronder op. Kosten bedragen € 40,-, dit is inclusief de lekkere lokale maaltijd en drankjes. Vis je toch net achter het net of heb je griepverschijnselen? Geen nood, ook dit programmaonderdeel is te volgen via de livestream op ons Youtubekanaal waarbij er eveneens ruimte is om je vraag aan het drietal te stellen.
LET OP: je hoeft je ticket niet op te halen, opgave is voldoende.
Tickets zijn inclusief:
– toegang tot de speeches van Louise Vet, Steven Beckers en Michiel Korthals;
– een door slowfoodkok Roland Vrijmoet bereide maaltijd met ingredienten van Bodemzicht;
– drankjes.
Bestel hier je ticket