RvN@ werkt met de kennisinstellingen in de regio aan kansen rond de grote (transitie-)-vragen. Soms gezamenlijk (‘multi-level’), soms binnen de instelling, zoals nu met de HAN. Tweedejaars studenten Bedrijfskunde werken in hun tweede semester een dag per week aan opdrachten. Dat doen ze in de Werkplaatsen. RvN@ matcht en begeleidt die opdrachten in het kader van talentontwikkeling en talent-behoud in onze regio. Op basis van desk-research, interviews met ondernemers uit het netwerk van RvN@ en met lokale en provinciale overheden en vooral ook van eigen bedrijfs-kundige kennis en frisse creativiteit komen zij half juni tot adviezen.
In het Lifeport Living LAB Stationsgebied
Het team Groen Corridor bekijkt waar in het nu al fraaie groen langs de spoorlijn tussen de Hezelpoort en de Graafsebrug – dat is het middelste gedeelte van de Groene Corridor – kansen liggen voor ondernemers uit de retail en de horeca om het groen nog bloeiender te maken.
Het team bestaat uit Thomas Kampen, Delano ter Horst, Steijn Nijenhuis en Wout Leenders
Het Stationsgebied in Nijmegen wordt groots aangepakt – onder meer met een nieuwe in- en uitgang aan de Westzijde en met meer dan tweeduizend nieuwe woningen. Hoe houd je deze enorme ruimte leefbaar met andere middelen dan camera’s en politie? Een studententeam onderzoekt dit.
Stijn Willigenburg, Sem van Dijk en Sven van de Visch zijn de leden van dit team.
Met circulariteit, duurzaamheid en de energietransitie
Hoe ver zijn bouwbedrijven in de regio met circulair bouwen? Wat doen ze nu en wat zouden ze willen doen? En wat kan de lokale overheid doen om de transitie naar circulair bouwen te versnellen. Het team Circulaire Bouw is op onderzoek in de regio.
Dit team wordt gevormd door Guus Hopman, Antoni Chen, Stijn Goossens en Joep van der Oord.
De Zomerfeesten in Nijmegen worden steeds duurzamer. De statiegeldglazen zijn al een succes. Wat kan er nog meer? Het team Duurzame Festivals brengt kansen in kaart en analyseert de haalbaarheid ervan. Op naar festivals die volledig CO-2 neutraal zijn!
Het team Duurzame Festivals met Cas Willems, Xavier Diaby, Jochem Schuurman en Ruben van Kesteren.
Wind en zon spelen een grote rol in de energietransitie. In energiecoöperaties verenigen burgers zich om samen grote stappen te zetten. Hoe werken deze energiecoöperaties? Wat is hun businessmodel? Welke omvang moeten ze hebben? Het team Energiecoöperaties bevraagt burgers, overheden en een bank.
Van links naar rechts: Milo ter Sluijsen, Finn Verhaag, Dirk Ewals en Samir Merdanovic.
En natuurlijk met talentbehoud – in dit geval voor Food Community van RvN@
Kan een digitaal platform helpen bij het vinden van de juiste werknemers in de Food in het Rijk van Nijmegen? Het team Talent & Food onderzoekt bij ondernemers, young profesionals en studenten hoe je digitaal de beste match kunt maken. Hoe maak je als bedrijf goed zichtbaar wie je wilt en wat je te bieden hebt en hoe laat je je als mogelijk toekomstig werknemer het beste zien?
Rens Verriet, Thijs Arends, Simon Hoytink en Joes van Wijngaarde zijn hard aan het werk.